FACEBOOK

Смешно и неприемливо предложение на ПП/ДБ: Слави

“Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ”, заяви във Фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов. „Защо предлагат правителство, при положение, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите”, посочи той в кометар за проектокабинета на Доброто. “Нали има конституция и първи правителство трябва да предложи спечелилата коалиция ГЕРБ/СДС. Това е някакъв водевил, който някакви присъдружни медии обясняват като голяма политическа игра. А всъщност е нещо жалко и неразбираемо”, посочи Трифонов.

“Да не говорим, че предложението на втората политическа сила е за правителство на малцинството. А когато ИТН спечели изборите и предложи такъв кабинет с абсолютно същите мотиви, всички тогавашни партии в НС обявиха, че няма да го подкрепят. Христо Иванов сега обяснява, че това е единственият правилен ход за България, а тогава казваше, че МС на малцинството е котка в чувал и няма да го подкрепи. Значи, когато е Иванов - може, но когато е някой друг - абсурд. Когато ние предложихме кабинет на лацинството, бяхме първа политическа сила, а ПП/ДБ в момента не са”, напомни той.

“Да не говорим, че предложението за министър на финансите е Асен Василев, заради когото в момента дефицитът е 13 млрд. и заради когото Петков падна от власт. Няма да коментирам и смешните кандидатури на Рибарски и Табутов. Общо взето, този ход на ПП и ДБ, освен че е смешен, е и абсолютно неприемлив”, заключи Слави.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени