FACEBOOK

Сметките за улично осветление се увеличиха тройно за две години

"2, 1 млн. лв. допълнително да бъдат отпуснати за покриване на значително увеличените разходи за улично осветление - това предлагам в доклад до СОС за корекция на бюджета на Столична община

От началото на януари до средата на ноември т.г. сметките само за улично осветление в София възлизат на 14, 6 млн. лв.


През миналата година за същия период СО е платила 8 млн. лв., а за предходната 2020 г. сметките са били на стойност 5 млн. лв.


Допълнителното финансиране ще бъде осигурено от възстановените от МРРБ средства в размер на 8,1 млн. лв. по проект "Интегриран столичен транспорт - фаза II по ОПРР 2014-2020 г", с които ще бъде завишена приходната част на бюджета на СО за 2022 г.


6 млн. лв. от възстановените средства предлагам да бъдат разпределени като първи транш от гласуваните заеми на СО за общинските дружества "Столичен електротранспорт" и "Столичен автотранспорт".


➡На 24 ноември т.г. Столичният общински съвет одобри от бюджета на СО да се предостави на "Столичен електротранспорт" лихвен заем в размер на 11 240 000 лв., а на "Столичен автотранспорт" лихвен заем в размер на 15 974 151 лн., при осигуряване на бюджетни средства за това.


Ако СОС одобри предложената корекция на бюджета, още през декември на двете дружества ще бъдат отпуснати първите траншове по 3 млн. лв. от заемите, както бях обещал пред постоянните комисии по икономика и финанси", съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов.

Снимка: Иво Канин


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени