FACEBOOK

Сменят трима областни управители

Днес парламентът освободи като депутати от ГЕРБ Стоян Пасев, Станислав Дечев и Недялко Славов. Вероятно те ще се върнат като областни управители съответно на Варна, Хасково и Смолян. Това обясниха от пресцентъра на партията пред журналисти в Народното събрание.

Тримата бяха освободени от служебния премиер Огнян Герджиков, който подмени общо 21 областни управители.

Днес като депутати от ГЕРБ бе освободена и Румяна Бъчварова, която ще бъде началник на кабинета на премиера Бойко Борисов.

Освободени бяха още Жечо Станков, който се очаква да бъде назначен за заместник-министър на енергетиката и Александър Манолев - за заместник-министър на икономиката.

Единствените, които се изказаха от парламентарната трибуна бяха Стоян Пасев и Недялко Славов. Пасев благодари на всички, с които е работил.

Недялко Славов каза: „Преди да прекратите и моите правомощия, и аз искам да се обърна към всички вас. Нека всеки ден от нашата работа да си спомняме клетвата, която положихме и надписа на сградата на Народното събрание, че съединението прави силата“.

Депутатът от „БСП за България“ и секретар на парламентарната група Кристиан Вигенин поиска да бъдат информирани колко такива решения ще бъдат взети, защото „по груби изчисления ГЕРБ вече е изгубил мнозинството си“.

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев му опонира като заяви, че колкото до парламентарното мнозинство, след гласуването ще се види, че ГЕРБ не го е изгубил.


Източник: Дир.бг.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени