FACEBOOK

Сменят боклукчиите в София и Пловдив

Ще бъдат сменени сметосъбиращите фирми в София и Пловдив до месеци.

Ще бъдат сменени сметосъбиращите фирми в София и Пловдив до месеци. В столицата ЗМБГ ще се раздели с договора си. Както помните, едва ли по случайност, директор от близкия до ПП и свързан години наред с чичото на кмета Терзиев Еврохолдинг, измести в управлението на боклукчиите професионалист, а личният състав с характерна боя като един гласува за кандидата на ППДБСС на оспорваните в съда избори с над 90% фалшиви протоколи. Делът на най-богатите братя у нас Домусчиеви вече не се контролира от тях, разказват вътрешни източници от фирмата ЗМБГ.

Напомняме, че при кмета Фандъкова тя получи 2 предупреждения за прекратяване на договора за чистене, а вместо да наложи трето и да го финишира заради кошмара при двата смешни снеговалежа, Терзиев почерпи с допълнителни компенсации, по-големи от уж наложиените глоби дружеството на Димитър Борисов - Гърнето. После назначи осъждан за смъртта на трима души човек на Цветан Цветанов и Андрей Иванов за шеф на завода за боклук, откъдето преди същият беше уволнен при друг смътен случай. Постът е важен, защото контролира какво сметосъбирачите декларират и дали не послъгват собствениците на ЗМБГ.

В интервю за 19 минути дни преди изборите Терзиев заблуди публиката и нас, като изрази решимост да преразгледа цените за почистване. В София те са два пъти по-високи за единица работа спрямо Пловдив. И той беше категоричен, че знае това и ще го промени. Вместо да ги свали обаче, той ги вдигна в първия си бюджет, уж защото не били пипани от 2022 г. Да, но цените и на тока (в пъти), и на горивата са по-ниски сега, отколкото бяха тогава, а в заданията на почистващите фирми вписаната площ е 25% повече от реалната, която третират, така че печалбите им са гарантирани и са огромни.

Не е чудно, че босовете им си купуват частни самолети с парите на софиянците.

В Пловдив също ще има промяна на почистващата фирма от кръга на лекоатлета от близкото минало А.Търев, въпреки нейните позиции в местния Общински съвет.

В бизнескръговете и в нашата редакция вече е известно и кой ще вземе апетитните позиции.

Работата на фирмите, които идват, там, където работят, видимо и с просто невъоръжено око е доста по-добра от на онези, които предстои да бъдат сменени.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени