FACEBOOK

Синя кръв побеждава коронавируса: руските учени

Изобретената през 1985 г. в института по теоретична и експериментална биофизика на Руската академия на науките "синя кръв", с която може да бъде заменена натуралната за антивъзпалително и имунозащитно действие, се оказва възможен лек срещу коронавируса .

Научното име на препарата е перфторан, като освен срещу новия вирус, той помага и срещу рак, затова към него е проявен интерес от китайски и италиански учени и се експериментира качеството на работата му в момента. Ценността на "синята кръв" е заради възможността да действа там, където респираторите не могат, а именно това е един от проблемите, които водят до изключително високата смътност във Великобритания и САЩ, Испания и Италия от коронавирус.

В Русия тя е под 1%, въпреки че страната още преди дни надмина Китай по брой заразени, а това е и закономерно при 3,1 млн. направени теста, по което е сред водещите в света. Това се равнява на над 150 000 направени проби в България - мярка, от която изоставаме в пъти. Създателят на препарата проф. Феликс Белоярцев е носител за него на национална награда през 1998 г., напомни НТВ.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени