FACEBOOK

Синът на скулптора Георги Чапкънов - Константин, е обирджията на банка в София

Арестуваният обирджия на банковия клон от сряда Константин Чапкънов е син на големия български скулптор Георги Чапкънов, съобщи 24 часа. Той атакувал банката с нахлузен на главата чорап. Отмъкнал 11 хил. лв. Криминалистите го хванаха бързо, защото чорапът на главата му се скъсал, а и прозирал. Константин дължал пари и употребявал наркотици. Константин е най-малкият наследник на твореца.

"Мой син е, но няма да коментирам, каза пред 24 часа известният скулптор.

Константин е най-малкият син на Георги Чапкънов. Той също е скулптор. "Коста и снаха ми са перфектни скулптори, но за съжаление, няма работа и общо взето поменуват покрай мен". Това казва в интервю за бТВ Чапа през 2018 г.

Това не е първият път, в който Константин Чапкънов си навлича неприятности. През 2013 г. той участва в катастрофа, при която загива човек на пътя. Иван Ананиев е починал от черепно-мозъчни и гръдно-коремни травми.

Представителят на обвинението е категоричен, че Чапкънов-младши трябва да носи наказателна отговорност за причиняване на смърт по непредпазливост при управляване на моторно превозно средство, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода до две години или поправителен труд.

За да предотврати катастрофата с кола, влязла в насрещното, Константин е трябвало да шофира с не повече от 50 километра в час, а той е карал с 90 км/ч.

Пред съда Чапкънов-младши се признава за виновен и получава година и половина условно след споразумение. Виж повече информация ТУК!


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени