FACEBOOK

Синът на здравния министър с 25 бона заплата в частна болница

Синът на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев – Радослав, работи като финансов анализатор в една от най-големите частни болници у нас. Ананиев-младши е на доста висок пост в йерархията на лечебното заведение и взема заплата в размер на 25 000 лева месечно, пише сайтът Скандал.

В петък лекари обвиниха здравния министър, че е в конфликт на интереси заради неизгоден наем, сключен с болница, в която синът му работи на добре платена длъжност. От сигнала става ясно, че въпросното частно лечебно заведение ползва 1400 кв.м. от общата площ на УМБАЛ-Бургас и плаща за това само от 7000 лв. на месец.

Новият конкурс през януари тази година бил провален и клиниката продължила договора си за още 10 години на същата сума. При това самите частни инвеститори са дали оферта за 150 хил. лв. на месец. Именно в тази частни болница пък работи синът на Кирил Ананиев.

От министерството на здравеопазването потвърдиха в официална позиция, че Радослав Ананиев работи в частното лечебно заведение, но той е постъпил на работа през 2013 г., когато баща му не е бил здравен министър. Но е бил в Надзорния съвет на НЗОК, както и в кабинета! Според здравното министерство нямало конфликт на интереси. Въпросният договор е бил сключен още през 2010 г. Интересен е въпросът, защо след като частните инвеститори сами са дали оферта за 150 хиляди лева месечно МЗ е решило наемът на въпросната площ в УМБАЛ-Бургас да бъде само 7000 лева на месец.

19’ припомня, че именно Кирил Ананиев е виновен за появата на политическата сцена на сегашния финансов министър Владислав Горанов, който също е замесен в грандиозен скандал с конфликт на интереси.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени