FACEBOOK

Симеонов: Няма оставка, стоя зад думите си

"Не виждам причини да подам оставка", заяви вицепремиерът Валери Симеонов по повод исканията да се оттегли на протестиращите майки на деца с увреждания.

"Човек не подава оставка за това, че казва истината. Боли - не боли, това е истината. Стоя зад своите думи катeгорично", подчерта вицепремиерът. Той допълни, че когато политическият съвет на коалицията ГЕРБ – ОП поискат оставката му, той ще я подаде.

"Става въпрос за мнението основно на трима души - Бойко Борисов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров. Когато те поискат оставката ми, аз ще я подам по политически причини", отсече Симеонов.

Относно исканата политическа оставка от БСП след изявлението му към майките на деца с увреждания, той заяви, че протестите на БСП не го притесняват. "Нормално е политическа опозиционна сила да иска оставка. Да си ги събират, да ги карат с рейсове от различните градове", допълни той.

Припомняме, че в петък - 19 октомври, докато в зала депутатите дебатираха по третия вот за недоверие към кабинета Борисов 3 от БСП поискаха оставката на Симеонов заради му изказването му към майките на деца с увреждания, в което той ги нарече „кресливи жени” на „уж болни деца”.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени