FACEBOOK

Сделката на Цветанов е нищожна заради Артекс, секат юристите

Цветанов, която се оказва недействителна:"Ако Мирянови са “продали” на Артекс Инженеринг 2005-5 този апартамент за посочената сума ,при изповядване на сделката пред Нотариус трябва да е декларирано пълно заплащане от страна на фирмата към частните лица-продавачи Мирянови.

По банков път трябва да има превод на тази сума и личната сметка на Мирянови трябва да е заверена с тая сума ! Но в “активите” на тази фирма няма такива пари!!! Защото тя е без дейност до този момент.От кого тая фирма е “взела” тези пари да плати на Мирянови? Ако фирмата е “взела на заем” парите от Мирянови ,то това е симулативна сделка (може да бъде прогласена като нищожна) т.е. Няма такава сделка...

От там нататък всичко е нищожно...При първата сделка се декларира пълно заплащане и се плащат съответни местни данъци и Такси/Нотариални и за вписване в АВ.Ако няма реално движение на пари по банков път,това значи че е подадена невярна декларация пред Нотариуса изповядал сделката и самия той не е направил необходимата проверка...Не може собственост на апартамент на такава цена да се “прехвърли” на фирма (па макар и твоя собствена фирма) без да има реално плащане!".

При разваляне на сделката, Цветанов не може да си върне апартаментите лесно, тъй като последващата сделка за жилищата му на Латинка е стигнала до втори купувач след Артекс, а той вече се смята за добросъвестен. Така, ако се спазват законите в България, не би трябвало той да е собственик на Апартамента с ВИП асансьора на Латинка, нито на старите на Елемаг.

Снимка: Свободна Европа


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени