FACEBOOK

Сабах посече ДПС

Турският вестник Сабах критикува остро ДПС:

"Партията е изправена пред голяма криза в очите на българската общественост. Тесните връзки между Ахмед Доган и бизнесмена Пеевски накърняват ДПС, тъй като много българи и турци са ядосани, че спорна фигура беше поставена в сърцето на важни за страната политики".

След което "Сабах" обяснява и защо това е чак такъв проблем за етническите турци - защитата на правата им е минала на заден план.
„Районите, в които живеят, са доминирани от земеделие, поради което увеличаването на заетостта зависело от чуждестранни инвестиции и особено от Турция.

Единствената партия, представляваща интересите на етническите турци в България, не прави достатъчно и за изучаването на турски език, отсъжда вестникът: "Темел на турската култура и история". Изданието посочва, че много турци намират работа чрез ДПС, но казва, че интересът към турския език намалява непрекъснато, защото владеенето на западни езици увеличава шансовете човек да си намери работа в ЕС.

"Изборите показват, че ДПС е безспорният победител като партията на етническите турци, но тя няма да донесе промяна, а турците биха искали повече права, богатство и равенство в България. Вероятно търсенето на алтернатива не отговаря на предлагането. Но, от друга страна, те не могат да разчитат на алтернативи да ги представляват в политиката, което ги кара да се нуждаят от ДПС."


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени