FACEBOOK

СОС прие програмата за чист въздух до 2020 г.

Столичният общински съвет (СОС) прие Програмата за управлението на качеството на атмосферния въздух (КАВ) на Столичната община за периода 2015 – 2020 г. За нея гласуваха 52 общински съветници, като трима се въздържаха.
Припомняме, че сред мерките в програмата са електромобилите и хибридните автомобили да паркират безплатно в София. Целта е да се стимулира ползването на екологично чисти превозни средства. Обмисля се също така и за облекчения на данъците или изобщо да не се плащат налози от притежателите на електромобили и хибридни автомобили.
Комисията по околна среда към СОС подкрепи Доклада за качеството на атмосферния въздух. На заседанието бе решено на всеки три месеца да се внася в комисията по околна среда, земеделие и води информация за мерките, които се изпълняват по програмата за подобряване на качеството на атмосферния въздух в София, гласи друго предложение на общинските съветници.
За мен като кмет на София това е най-важният документ наред с темата сигурност, темата здраве не може да бъде изместена от останалите теми, каза кметът Йорданка Фандъкова. По думите й това е въпрос, който не може да бъде решен от една институция, а е тема, която засяга работата на общината, правителството, законодателя и цялото общество.
Изработването на програмата беше възложено на най-добрите учени и специалисти в България от Химикотехнологичния университет, каза още тя и припомни, че точно в този период са приели и програмата за модернизация на автобусите и усилено са работили по строежа на третата линия на метрото.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени