FACEBOOK

СОС избира кмет на район ”Младост” след оставката

Временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост" избира днес Столичният общински съвет (СОС) на извънредна сесия.
Вносител на доклада е председателят на СОС Елен Герджиков, предаде БТА.

Досегашният кмет на района Цвета Авджиева подаде оставка, поискана й лично от лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов след протести на граждани срещу застрояването на детска площадка в ж.к. "Младост" 1.

До провеждането на изборите за нов кмет на района трябва да бъде избран временно изпълняващ.

Пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че според нея изборите трябва да са заедно с президентските, за да не се харчат излишни средства.

Тя обясни, че Общинската избирателна комисия трябва да вземе решение и да го представи на Централната избирателна комисия.

От ЦИК обаче се обявиха против идеята за избори 3 в 1 на 6 ноември. Това би затруднило изборния процес, смятат в комисията.

Важно според кмета Фандъкова е СОС да назначи временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост", за да може районната администрация да продължи да работи и да изпълнява ангажиментите си към гражданите.

Временно изпълняващ ще бъде един от двамата заместник-кметове, каза още Фандъкова. Те са Ганетка Николова и Александър Лукаров.

Преразглеждане на ПУП на район "Младост" искат от БСП

Следващият кмет на район "Младост", който ще бъде избран, задължително трябва да инициира преразглеждане на подробния устройствен план на района и на всички казуси, свързани със застрояване на зелени площи и детски площадки. Това заяви на извънредната сесия Ирена Анастасова, общински съветник от групата на БСП. Тя е директор на 125 СОУ "Проф. Боян Пенев" в ж.к. "Младост" 1.

Атанасова прочете декларация от името на групата. Общинските съветници от БСП настояват и ще работят за трайно решение на проблема със зелените площи в района, а и в останалата част на столицата.

Според левицата скандалните опити за застрояване на зелени площи и детски площадки в "Младост" са поредното последствие от недалновидната политика на дясното управление на София.

Хаосът според БСП е създаден от бившия главен архитект на София заедно с мнозинството на ГЕРБ в СОС. Паническите действия на групата на ГЕРБ с поисканата оставка на районния кмет не са нищо друго освен опит за замазване на положението и да бъде парирана възможността на гражданите да изкарат наяве и други опити за застрояване на зелени площи, посочват от БСП.

Етикети:кметМладост

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени