FACEBOOK

СЕМ да провери bTV, цензурират „неудобни“ кандидати: ВМРО

ВМРО-БНД пусна сигнали до СЕМ и до ЦИК за поставяне в неравностойно положение на кандидати за кметове и общински съветници в София. Повод за сигналите е кандидатурата на бившия шеф Новини в bTV (Антон Хекимян) за кмет на София. Според Войводите кандидатурата в последния момент обяснява и отношението на медията към определени партии и техните кандидати за същите позиции в Столична община, а именно - СОС и кметския пост.

Като национална телевизия bTV се явява доставчик на медийни услуги. Като такъв тя следва стриктно да съблюдава всички изисквания на Закона за радиото и телевизията и всички нейни подзаконови актове. „Смятаме, че екипът на национална телевизия bTV е нарушил именно гореописаните разпоредби”, пишат юристите на ВМРО.

Сред мотивите в сигнала е посочено също, че постът, който е заемал Хекимян едва ден преди обявяването на официалната кандидатура, поставя в неравностойно положение другите кандидати за кметове на столицата. А причината е, че той е имал пряк контрол и възможност за подбор на всички гости, които са обявили своята кандидатура за кметове на София.

“В лични разговори членове на екипа на телевизията са споделили, че имат редакционна политика да канят само кандидати от парламентарно представени партии и коалиции. Това е изключително грубо нарушение на принципа за задължителен плурализъм в отразяването на отделните кандидати и гледни точки”, пише още в сигнала до СЕМ и ЦИК.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени