FACEBOOK

Ротондата на Централната гара чиста като никога

Правят модерен търговски център

Ротондата на Централната гара в София грейна като никога. Софиянците и гостите на града са посрещнати от почистения и приветлив подлез, в който се разнася приятният аромат на традиционни закуски.
Тоалетната също е изцяло обновена и безплатна. Помещението е достойно дори за хотел 5 звезди. Всичко това се дължи на факта, че Пазари Възраждане поеха поддръжката на Ротондата на Централната гара. Целта на подобренията е хората да не ги е страх да минават през подлеза.
Амбицията на Пазарите Възраждане е след половин година до 9 месеца там да има модерен търговски център. Пространството има 95 обекта. Стремежът е да бъдат привлечени ресторанти на най-известните вериги за хранене, обединени в 650 квадрата във Фууд корт на 650 кв.м., ателиета за художествени занаяти, много магазини за сувенири, дрехи, обувки и др. Те ще изпълнят необичайното пространство. На практика ще се получи нещо като мол на открито със закрит паркинг със 180 места.
Засега първото, което е направено са прекрасните зелени площи, които се поддържат ежедневно. Има заварено казино, а е възможно да се появи и кино.
За охраната също е помислено. Обектът разполага с денонощно видеонаблюдение и физическа охрана.
От Пазари Възраждане искат да направят Ротондата приветливо място и за младите хора. Ще има обособено място за скейтърите, ще бъде монтира и видеостена. В бъдещия мол ще има и магазини за спортни стоки и сервиз за скейтове.
Остава само да заработи Централната гара, чийто ремонт Националната агенция железопътна компания бави вече с години. Последният пуск в срок в началото на 2016 г. също едва ли ще бъде факт, като се има предвид, че сградата изглежда ремонтирана наполовина и около нея се "размотават" кранове и тежки машини.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени