FACEBOOK

Ремонтът на Граф Игнатиев в София се отлага

Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" се отлага, няма да се обновяват и площадите "Гарибалди", "Славейков", пространството пред "Св. Александър Невски" и парламента. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е спряла две от обществени поръчки за ремонти в центъра на София.

Двата търга са прекратени дни, преди да изтече срокът за кандидатстване, съответно на 26 и 29 май с мотив, че трябват промени в "технически характеристики на основни материали". Това става ясно от сайта на Столична община. Според документите пропускът е установен след запитване от страна на заинтересовани за изискванията към материал за настилка.

Първата поръчка бе на стойност 26,3 милиона лева, а втората - 24 милиона лева, финансирането се очакваше основно по оперативна програма "Региони и растеж"(2014-2020 г.). Ремонтът на "Графа" трябваше да започне през юни и да приключи до края на годината, преди страната ни да поеме председателството на Съвета на ЕС.

Според документите в сайта на общината пропускът е установен след запитване от страна на заинтересовани за изискванията към материал за настилка.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени