FACEBOOK

Радев връчва третия мандат на БСП

Президентът ще връчи мандат за посочване на кандидат за премиер на ПГ на БСП. Това ще се случи на 18 юли в 17 часа.


"На Дондуков 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на БСП, пише още в прессъобщението.

До връчването на третия мандат се стигна след като Продължаваме промяната не успяха да направят мнозинство за съставяне на кабинет и посоченият от тях вицепремиер и финансов министър в оставка Асен Василев върна мандата на 8 юли.


Втората по големина политическа сила ГЕРБ-СДС върнаха мандата още същия ден след връчването му с мотива, че са наложителни нови парламентарни избори, защото в 47 НС няма печеливша формула за съставяне на ново правителство

На 15 юли Радев проведе консултации с парламентарно представените сили, за да чуе как те виждат излизането на страната от политическата криза. Най-големи шансове за получаване на мандат имаха БСП и „Демократична България“, като последната беше смятана за фаворит.

По време на консултациите при президента лидерът на БСП Корнелия Нинова декларира, че ако Радев им даде третия мандат, ще положат усилия за съставяне на кабинет. Тя "не би преговаряла с ГЕРБ и ДПС". БСП би преговаряла с партиите от досегашната четворна коалиция. 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени