FACEBOOK

Радев: За гангренясалата корупция тук трябва скалпел

"За мащабите на корупция в България можем да съдим по срива на чуждестранните инвестиции и по липсата на осъдени висши държавници. Имаме очевиден проблем с корупцията и от предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност очаквам не просто сближаване на позициите на управляващи и опозиция, но и ефективни и всеобхватни методи за справяне с този проблем, около които да се обединим", написа президентът Румен Радев на официалната си страница във Фейсбук.

„Бъдещият антикорупционен орган не трябва да изчаква някой ден да бъде оспорена нечия имуществена декларация или да бъде подаден сигнал за корупция, но и да има проактивна функция. Антикорупционният орган трябва да бъде на място при възлагането на дадена обществена поръчка.

Подходът на ГЕРБ залага основно на превенцията, другият подход – на БСП, акцентира основно на разследването. Според мен трябва да търсим някакво обединение, всеобхватност, но превенцията и профилактиката са за здрав организъм. Когато има гангрена, трябва скалпел”, е категоричен държавният глава.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени