FACEBOOK

Пъти повече тестове за ден и равен брой болни в интензивните 2 седм.: какъв бум на К19?

При пъти повече тестове - 1000 с 90 новозаразени срещу 200 с от 19 до 40 болни в предишни дни, както и при запазване на броя болни в интензивни отделения на 36-37 от 11 април до днес - вече две седмици, няма никакви основания за говорене за бум на коронавирус: просто е.

Ако тестовете бяха 8000 на ден, колкото е нормално - Италия например, която прави по 60000-65000 дневно при над 8 пъти по-голямо население, констатираните новозаразени щяха да бъдат в пъти повече. Даже днес смъртните случаи от 4 падат на 3. Според специалистите има реално заразени около 400 000 българи, на фона на което леталните изходи С коронавирус ОТ други предхождащи заболявания - тежки патологии, е 0,1%. 3 смъртни случая е под 2% от общия брой смъртни случаи в страната ни за денонощието. Напомняме, че според модела на фондацията на Бил Гейтс точно на 24 април трябваше да има пик в България, но с поне 10 смъртни случая на ден.

Ето и коментара на Тихомир Безлов, който от Ден 1 прави графики на развитието на коронавируса у нас: "Сравняване на "активните случаи" в България с коронавирус с броя тежките и смъртни случаи. ("Активни случаи", са броя на лицата, които са диагностицирани с инфекция на коронавирус за деня като от тях са отпаднали излекуваните и починалите).

Според мен това е графиката, която вероятно най-добре представя моментната ситуация в страната. Проблемът е, че както чуждия опит показа, минават поне 1-2 седмици, за да започнат да се вижда резултатите при ръст на броя заразените. Ако ръстът на броя диагностицирани не се дължи само на повече тестове, а и на повече заразените в България, вероятно през следващата седмица виолетовата линия и червената ще тръгнат нагоре".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени