FACEBOOK

Първолаци откраднаха кола

Малолетни момчета са откраднали автомобил „Фолксваген Голф“ във Велики Преслав. Две от тях са на осем години, а другите – на седем, 10 и 11 години. Това съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен, предава БТА.

Сигнал за открадната лека кола е подаден в полицията на 25 юли от 34-годишен мъж от Велики Преслав. По негови данни тя е била собственост на 63-годишния му баща и не е била заключена. Автомобилът е обявен за издирване, а малко по-късно е намерен изоставен на улица в града и върнат на собственика. Образувано е разследване за кражба.

В същото време 15-годишно момче от Пловдив взе лекия автомобил на своя брат и катастрофира, като обърна колата по таван. Сигнал за преобърнат по таван автомобил на пловдивския булевард "Северен", в посока Брезовско шосе, е получен около 3.30 ч. на тел. 112. Насоченият към мястото екип на сектор "Пътна полиция" установил изоставен катастрофирал "Мерцедес", който преди това блъснал и съборил около 50 метра от разделителните платна.

При организираните оперативни и издирвателни действия служители от Трето РУ влезли в дирите на 15-годишно момче, което управлявало колата, и негов 13-годишен спътник. На двамата е оказана медицинска помощ заради получените леки контузии. Неправоспособният непълнолетен водач е тестван с апарат за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен.

Пред полицаите той обяснил, че взел ключовете за "Мерцедес"-а на брат си, без негово знание. Съставен е акт по Закона за движение по пътищата.

Само преди два дни полицията хвана 12-годишно момче да шофира товарен автомобил. Детето бе заловено на 25 юли около 20.00 ч. в село Попина, Силистренско. От областната дирекция на МВР съобщиха, че бащата на момчето е санкциониран, тъй като той лично му е дал автомобила. На мъжа е съставен акт, а регистрацията на колата е прекратена.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени