FACEBOOK

Първи сме в Европа по брой коли на глава от населението

Франция дава ноу-хау на София за борбата с мръсния въздух

На първо място сме в Европа по брой автомобили на глава от населението, обяви главният архитект на Столичната община арх. Здравко Здравков по време на откриването на двудневния Обществен форум за Зелена столица във Френския културен институт.
Няма как да променим начина си на планиране, ако не променим приоритетите в града, каза още той.
Когато създаваме един дисперсен град и ангажираме ежедневното увличане на лични автомобили, ние създаваме град, в който автомобилът е цар, допълни арх. Здравков и уточни, че в столицата броят на хората, които пътуват по един в кола е много голям.
Междувременно посланикът на Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел увери, че София ще получи подкрепа в борбата срещу замърсяването на въздуха.
„Ние ще изслушаме с голям интерес вашите планове за София до 2050 г. Интерес като потребители, каквито сме, но и за френските фирми, които се опитват да укрепят своето имплантиране и работа в София. Община Париж и метрополия Нант ще споделят с нас решенията, които са приложили“, заяви френският посланик.
Стремим се да запазим идентичността на София като древен и зелен град и да изградим важен капацитет за устойчиви практики, заяви кметът Йорданка Фандъкова. Тя е категорична, че столицата ни се развива интензивно и преминава през силен икономически растеж.
„Днес градът ни привлича повече хора, както от страната, така и от света. От страната хората идват тук да търсят работа, добро образование, добро здравеопазване, повече възможности за развитие. Имаме вече и много туристи от цял свят“, каза кметът и посочи, че това се вижда с развитието на културно-историческото наследство на града.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени