FACEBOOK

Първа интерактивна изложба на смесени реалности в София

Фантастичният свят на автора на “Машината на времето” Хърбърт Уелс, дълбокият космос и океана, както и различни моменти от човешката история са само част от реалностите, в които ще могат да пътуват посетителите на интерактивната изложба на смесени реалности МУЛТИВСЕЛЕНАТА, която пристига в София на 3 юни. Събитието ще е отворено за посетители всеки ден между 12:00 и 20:00 часа до 18 юни в Сердика Център. Входът е свободен.

МУЛТИВСЕЛЕНАТА е изцяло нова концепция, създадена в Румъния в началото на годината, и ще бъде представена за първи път у нас. Изложбата осигурява интерактивно изживяване за цялото семейство с много образователни и технологични елементи, както и възможност всеки да спечели три големи награди Nintendo Switch Lite.

8 различни инсталации и VR зони дават възможност на всеки да пътува в миналото и бъдещето, да се разходи в дивата природа или градска среда, да скочи с парашут от въжен мост в дълбока пропаст. Събитието дава отговор и на много въпроси за света и вселената - черни ли са черните дупки; кой тежи повече - мравките или хората; на каква възраст е най-старото дърво в света; колко милиона тона пластмаса има в океана и каква част от обитателите му са застрашени от нея; как се казва най-възрастната костенурка на света и много други.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени