FACEBOOK

Първата банка за майчина кърма отвори врати в София

ЯЕдинствената у нас банка за майчина кърма в София отвори врати днес. В рамките на година, тя беше ремонтирана със средства на Столичната община, в размер на близо 1 милион лева. Заради едногодишното прекъсване, сега банката има нужда от повече дарители на кърма, за да заработи нормално.

След ремонта сградата на банката за майчина кърма е санирана изцяло, подменена е дограмата, а помещенията са обновени. Сменено е и част от медицинското оборудване, като предстои закупуване на още специализирана техника. От днес тук вече приемат кърма,която дарителките могат да донесат на място или да бъде взета от дома им.Какви са изискванията към тях.

Д-р Мария Русинова, директор на БМК: Единственото условие е да има желание да дари излишното количество кърма, което остава след като накърми собственото си бебе и да бъде здрава.

В Банката вече има доста обаждания на майки, но повечето искат да вземат кърма. Затова се търсят предимно дарителки,още повече че процеса по събиране и изследване на кърмата изисква доста време.

Д-р Цветомира Борисова, Банка за майчина кърма: Всички знаем, че кърмата е най-добрата храна за новородените и малките бебета. Затова искам да призова майките, които имат повече кърма, да се свържат с нас, на нашите телефона, на нашия сайт и да помогнат с кърмата си да нахраним нуждаещи се бебета.

С предимство за получаване на кърма са недоносените бебета, както и новородени, чиито майки по медицински причини не могат да кърмят. За тях кърмата е безплатна. Майките на здравите бебета я получават срещу символично заплащане.

Източник: bnt


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени