FACEBOOK

Проф. Герджиков: 19-те, избрали Грипен са от ГЕРБ

Това заяви бившият служебен премиер и председател на НС проф. Огнян Герджиков в ефира на БНТ по повод обвиненията на премиера Бойко Борисов, че вината за изтребителите носи предходният служебен кабинет.
"Ние нямаме никакво отношение към състава на тази междуведомствена комисия от 19 души експерти специалисти, те са избрани от кабинета на Борисов", коментира още юристът и уточни: „Който беше на власт и сега пак е”.

Проф. Герджиков беше категоричен, че не съществува проблем сегашното правителство да договаря с всеки от следващите класирани. Решението на служебното правителство няма обвързващ характер да се преговаря само с класирания на първо място. В преговори могат да се търсят по-добри условия за България, да се извлече максимална полза за страната ни при закупуването на самолетите.

Бившият служебен министър-председател призна, че при избора на страната, от която ще бъдат закупени изтребителите, има геополитика. "Въпросът не е само чисто технически - най-добрите самолети с оглед на нашите изисквания, а има и геополитическо отражение."


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени