FACEBOOK

Протест ЗА Банята пред Общината

По време на заседанието на Столичния общински съвет по приемане на бюджета на София за 2019 г., пред сградата на Московска 33 се проведе протест. Той събра десетки граждани, които настояват за запазване на Централната баня като балнеоложки център.

Плановете на зам.-кмета Чобанов са и нейното неремонтирано крило да се превърне в зали за събития срещу 10 млн. лв., както вече реновираното, което обаче глътна само 6 млн.лв.

Според него реконструкциите на баните в Овча купел и Банкя (от нея беше зорлем изгоден крупен италиански инвеститор с 21 хотела на Ботуша и 10 млн.евро вложение и с фамозен архитект), които обаче тепърва започват и ще се точат с години, щели да компенсират проблема.

Напомняме, че Банята е върховния шедьовър на австрийския архитект, в голяма степен оформил красивата част на центъра ни – Грюнангер, съчетал византийски, сецесинонен, необароков и възрожденски стил в невероятен фюжън. Американските експерти признават софийската за една от 10-те най-красиви спа в света.

В Будапеща например тяхната централна баня Гелерт носи огромни приходи и, благодарение на адекватния маркетинг, е световноизвестна, каквато би могла да стане и нашата.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени