FACEBOOK

Промените в Конституцията са неизбежни: Хр. Иванов

„Целта на комисията за промени в Конституцията не е да си задаваме въпроса дали те ще подкрепят нас или ние ще подкрепим тях, а всички да намерим консенсус и да се обединим около общи необходими промени за България”, заяви пред медиите в НС съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов. Коменатът му е във връзка с представените от ДПС предложения за изменения в основния закон.

„Мисля, че става въпрос за отчитане на реалността, че промените в конституцията са неизбежни”, добави още той по повод презентацията на проекта на Сараите в Брюксел. “Парламентарната аритметика е неумолима”, подчерта Иванов и добави, че за промените в основния закон трябва да се търси подкрепа от всички депутати.

„Всяко едно от предложенията отговаря на дългогодишни международни критики и дългогодишни демократични искания на професионалната общност в България“, допълни той.

„Най-накрая политическият часовник на ДПС се срещна с реалния ход на времето. Не мога да кажа, че това не е позитивна новина“, каза още шефът на ПГ на ДБ.

Предстои НС да гласува съставянето на временната комисия, в която всички парламентарни групи да имат равен брой представители.

 


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени