FACEBOOK

Прокурорският син получи пробация и 100 часа труд за побой в Созопол

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов, съобщи Нова тв.

Случаят е от края на август 2021 г. в Созопол. На алея между дискотека и бар компанията на Михайлов се сбива с друга компания. Той самият напада двама души, като единият се опитал да защити приятеля си, но получил силен удар с юмрук лицето, а впоследствие претърпял няколко операции на носа.

"Подсъдимият не е бил осъждан към момента на извършване на престъплението. Отделно от това бе взето предвид и процесуалното му поведение, което беше добро. Той демонстрира уважение както към съда, така и към страните. Останалите обвинения, които са повдигнати, не би трябвало да бъдат взети предвид, тъй като е налице презумция за невиновност", каза говорителят на Районната прокуратура в Бургас Зорница Щърбева.
Пострадалият Петър Гюров не се яви в съда.

Стана ясно, че не желае да бъде конституиран нито като частен обвинител, нито като граждански ищец. Депозирал е молба да бъде счетен като жертва със специфични нужди от защита. Съдът отхвърли молбата му.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени