FACEBOOK

Прокуратурата претърсва президента

Засилено полицейско присъствие в района на Президентството. По информация на Хоризон става въпрос за кординирани действия на Специализираната прокуратура и СДВР. Прокурори са влезли в сградата на Президентството.

"Доколкото съм запознат се провеждат действия по претърсвания и изземвания в два кабинета в сградата на президентската институция, заяви главният прокурор Иван Гешев в Габрово, предаде бТВ.

Единият кабинет се ползва от съветник на президента, а другият се ползва от негов секретар, съобщи още Гешев. Тези действия са по две досъдебни производства - едното е по производство, водено от Военно-окръжна прокуратура, а другото производство се наблюдава от прокурори от спецпрокуратурата и се касае за престъпно сдружение за търговия с влияние (бел. ред. – производството, свързано със секретаря на президента по правни въпроси Пламен Узунов), каза още главният прокурор.

Минути преди 10 ч. в двора влезе микробус на Бюрото на защита към Прокуратурата на Република България. На другия вход на Президентството пък има 3 автомобила на СДВР.

Става въпрос за акция на Прокуратурата и СДВР, започнала рано тази сутрин.

Снимка: БГНЕС


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени