FACEBOOK

Прокуратурата не намери доказателства, че Васил Божков е ръководил престъпна група

Софийската градска прокуратура е приключила делото, по което бизнесменът Васил Божков е обвиняем за престъпна група за убийства, изнасилвания, изнудване и подбуждане към убийства.

Софийската градска прокуратура е приключила делото, по което бизнесменът Васил Божков е обвиняем за престъпна група за убийства, изнасилвания, изнудване и подбуждане към убийства. Материалите са предявени на Божков и адвокатите ми, съобщи държавното обвинение.

Заедно с бизнесмена бяха обвиняеми още шестима души. Срещу петима от тях обаче разследването е прекратено поради липса на доказателства. Свалени са обаче само обвиненията за ръководство и участие в престъпната група.

Част от материалите по обвинение за изнудване срещу Божков и още един човек с инициали К.Б. са изпратени в плевенската прокуратура, защото там е извършено престъплението. Има и данни за подбудителство към убийството на застреляния миналата година Алексей Петров. Според прокуратурата това подбудителство е извършено през 2015 г. Година по-късно в градската прокуратура на София е образувано дело и сега материалите са присъединени към него.

Срещу Божков ще бъде внесен обвинителен акт за опит за изнасилване. Той ще отговаря и за подбудителство към убийствата на двама души с инициали Й.Д. и М.В. Има и обвинение за "подбуждане към умъртвяване на Б.С."

Засега делото не е в съда, защото не са изтекли сроковете за обжалване на прекратяването на делото срещу петимата други обвиняеми.

Освен по това разследване Божков е обвиняем и за неплащане на стотици милиони хазартни такси. В момента той е под домашен арест.

През 2020 г. бизнесменът избяга в Дубай. Той се завърна у нас миналото лято.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени