FACEBOOK

Проект спира колите на родителите до училищата

Проект Зелена София към Столичната община, който приключи с края на последните топли дни, награди с подаръци, осигурени от партньорите на играта участвалите в него 450 деца от три училища (2 СУ, 96 СУ и 138 СУ). Те се включиха в инициативата, която има за цел да окуражи родителите да водят малчуганите на училище пеш, с велосипед или с градски транспорт, вместо с личен автомобил.

В началото на учебната година бяха направени и най-належащите ремонти в районите на трите училища, за да бъде улеснен процесът. В продължение на 2 седмици децата участваха в играта Трафик Змия, като поставяха стикери върху банер всеки път, когато са стигнали или са се прибрали пеш от училище. Общото разстояние, изминато от първолаците в рамките на един ден е близо 100 км.

Според проучване, проведено в партньорство с Алфа Рисърч, повече от половината родители заявяват намерение да водят и да прибират децата от училище без автомобил.
Облекчаването на трафика води и до намаляване на вредните емисии, които правят въдуха в милионния град недобър в периода на есенните мъгли.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени