FACEBOOK

Продължават мащабните ремонти в столицата и догодина

Столичната община продължава с мащабните ремонти в града и през следващата година. Това разкри кметът на София Йорданка Фандъкова.

"Продължаваме с инвестиционната програма за реконструкция на улици и булеварди. Почти изцяло обновихме големите. Догодина ще ремонтираме ул. Първа българска армия, продължава разширението на бул. Т. Каблешков, нов участък от бул. А. Йорданов и връзките със северната скоростна тангента. Най-важният инфраструктурен обект, който очаквам Агенция Пътна инфраструктура да стартира, е разширението на южната дъга от Младост до магистрала Тракия. Главният архитект изработи и плана за последния участък на околовръстния път - от бул. България до магистрала Люлин, заяви кметът на столицата.

Догодина ще стартира и разширението на парк Възраждане с първия градски аквапарк.
Продължава и обновяването на историческия център. Ще довършим реконструкцията на площада около храма Св. Ал. Невски, като подходът към главния вход ще стане пешеходен. Ще намалим наполовина и паркирането. Важен проект за цялостното обновяване на центъра, е за пл. Св. Неделя. Главният архитект ще обяви конкурса до дни. Надявам се той да привлече не само български проектанти, но и чужди архитекти с опит в интегрирането на културно наследство в съвременна градска среда", сподели още Фандъкова.

Столичната община планира също така да направи дълъг пешеходен маршрут, свързващ Южния парк с площада пред храма Св. Ал. Невски. Той ще минава през НДК, булевард Витоша, пл. Св. Неделя, ул. Съборна и Градската градина.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени