FACEBOOK

Премиерът иска да го пишат задължително "акад." като във вица, титлата "академик" носи над 7 бона месечно пожизнено

Нелепото лого Кабинет Денков, което лепнаха дори на снимката от пристигането на Зеленский, сякаш става въпрос за зъболекарски или примерно психоаналитичен кабинет, не за правителство, не е само! 19 минути научи от източници от Дондуков 1 за още една подобна забавна история от Министерския съвет. Оказва се, че премиерът Денков устно е разпоредил всички документи в администрацията, които го споменават по някакъв начин, да съдържат задължително "акад". пред името му. Нещо като вица: "Академик малкото Ви име ли е"?

Напомняме, че Денков произведе сам себе си в академик, докато беше ресорен министър на образованието, назначен от президента Радев. Той е професор по сапуните и пяната. Както неотдавна писахме, катедрата му в СУ, където той продължава да бъде професор, беше наследена от неговата спътница в живота Славка, бивша негова асистентка, която пък взе на работа в държавния Софийски университет в подчиненото си подразделение и своята дъщеря. Още по-интересното е, че премиерското семейство има и частна фирма, която се занимава точно с тази дейност - сапуни и пени, успоредно с държавна работа.

Напомняме също, че титлата "академик" носи на своя притежател ДОЖИВОТНО по 1 депутатска заплата. Миналото тримесечие тя беше 6400 лв., от 1 юли ще бъде още по-висока, защото тя се вдига на база средната заплата в държавния сектор. В новия бюджет чиновниците ще получат още 10% увеличение и така академичната титла ще носи на Денков още около 7500 лв. месечно.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени