FACEBOOK

През 2025 г. ще е готово новото 3 км. трасе на метрото

През есента на 2021 г. "Метрополитен" ЕАД подписа три договора за изграждането на три станции и прилежащите им тунели от разширението на третата линия на софийското метро под бул. "Владимир Вазов" в кварталите "Хаджи Димитър" и "Левски Г", съобщиха от "Метрополитен" ЕАД. Срокът за изпълнение е 39 месеца, което означава, че трикилометровото трасе ще е готово в края на 2025 година.

Единият от тези три договора е с "Трейс Груп Холд" АД, изпълнител на обособена позиция 2, включваща изграждането на метростанция "Тракия" и прилежащия й тунелен участък до станция "Ст. Георги Аспарухов".

Вторият договор е с дружеството "Джи Пи Груп" АД, което ще изпълнява обособена позиция 3, включваща изграждането на станция "Ст. Г. Аспарухов" и прилежащият й тунелен участък до действащата станция "Хаджи Димитър". Третият договор е с фирма "Монолит София" АД, която ще изпълнява обособена позиция 1, включваща изграждането на метростанция "Владимир Вазов" и прилежащия й тунелен участък до станция "Тракия".

В момента изпълнителите усилено работят по проектирането и организацията на строителните площадки - включително създаването на временна организация на движението по бул. "Владимир Вазов" с цел обособяване на площадките в рамките на месеците март и април и започване на същинската работа по изграждането на метростанциите и тунелите, информират от "Метрополитен".


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени