FACEBOOK

Преброителят НЯМА ПРАВО да влиза в апартамента или къщата ви

"Важно!

По време на физическото преброяване по домовете, преброителят НЯМА ПРАВО да влиза в апартамента или къщата ви. Тази точка от инструкцията е важна за възрастните хора, които лесно могат да станат жертва на крадци или друг вид измамници. Кажете на близките си.
(днес стартира електронното преброяване, в средата на месеца ще има преброители по домовете)", написа във Фейсбук журналистът Миролюба Бенатова.

С фалстарт започна преброяването на населението на България, което от 7 до 17 септември ще се случва онлайн. Сайтът https://census2021.bg/, на който българите трябва да попълнят по електронен път анкетните си карти не се отваряше тази сутрин към 9:30. По-късно проблемът бе отстранен.

На брифинг зам.-председателят на НСИ Диана Янчева съобщи, че у нас вече има и хакерска атака. Хакерите вече са установени и се очаква проблемът да бъде преодолян съвсем скоро.

„Взети са всички мерки. Хакерската атака е отразена още от първата степен на защитата, а тя е четиристепенна. Смятам, че няма да имаме проблемите“, каза Диана Янчева.

До 6 часа тази сутрин са обработени 62 000 заявки. Системата работи по-бавно заради големия наплив – на моменти са регистрирани 200 000 потребители. Ще се включат още ресурси, за да се изчистят проблемите, уточни Янчева.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени