FACEBOOK

Пребиха шефа на ортопедията на Окръжна болница

Посред бял ден трима маскирани и въоръжени с метални тръби мъже пребиха проф. Стефан Станчев, който е шеф на Клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ Св. Анна (Окръжна болница). Нападението е станало около 7.00 ч. сутринта в столичния квартал Белите брези. По данни 58-годишният мъж е разхождал кучето си, когато маскираните го пресрещнали и започнали да го налагат зверски. Пристигналите на място полицаи и спешен екип заварили жертвата в безпомощно състояние. Мъжът е откаран в болница с опасност за живота.

В резултат на жестокия побой проф. Станчев е получил тежка черепно-мозъчна травма, лицево-челюстна травма и отлепяне на ретината. Има опасност да загуби зрението си. Вчера до късния следобед мъжът претърпя няколко сложни интервенции, а състоянието му бе критично.

19' припомня, че Св. Анна е болницата на здравния министър Петър Москов. „Проф. Стефан Станчев е мой приятел от 20 години, работили сме в една операционна толкова време. Знам, че състоянието му е тежко. Можеше да е учител, можеше да е журналист”, посочи Москов. Той е категоричен, че не може да се проявява такова зверство. Състоянието на проф. Станчев е тежко. По думите на министъра той е бит с пръчки и тояги. „Така не може. Държавата е държава тогава, когато такива неща не се случват”, подчерта министърът.

Разпитани са близки на пребития професор, обясни зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев. От техните показания органите на реда са придобили ориентир за извършителите. Стана ясно, че това е второто покушение срещу шефа на ортопедията проф. Станчев. При първото нападение той не е подал сигнал.

Пред БНР източници от полицията са уточнили, че целта на нападението на медика вероятно не е грабеж. Няколко са версиите, по които се работи. Униформените не изключват варианта побоят да е заради лично отмъщение. Извършителите се издирват.

Шефът на Окръжна болница д-р Славчо Близнаков определи побоя на техния колега като опит за убийство.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени