FACEBOOK

Пращаме медици и още екипи за издирване в Турция

Още 20 спасители излетяха от България към Турция, за да се присъединят към екипите, които помагат при издирването на оцелели след земетресението, заяви министърът на отбраната Димитър Стоянов. Те пристигнаха на същото място, на което са и вече изпратените екипи от Пожарна безопасност. Изпраща се и допълнително оборудване - термокамери и палатки.

Страната ни е готова да командирова и медици, които да помогнат на пострадалите, съобщиха от МЗ. „Сформиран е екип от 30 медицински специалисти, готови да заминат“, посочиха от ведомството. Екипът на МЗ е в постоянна комуникация с ресорните власти в Турция.

"Досега не чакаме молба, действаме превантивно, активни сме от наша страна и разговаряме с посланика непрекъснато. В събота ще има още 1 или 2 полета, но чакаме заявки", коментира Стоянов. “Очаква се всички разходи да бъдат възстановени от ЕС, но не това в момента е важното”, посочи още той

Официално броят на жертвите от земетресението е 6957 в Турция и 2547 в Сирия или общо 9500. Тази цифра обаче може да се удвои, ако се сбъднат най-тежките прогнози на експерти.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени