FACEBOOK

Пращаме Плана, не е Библия и може да се поправя: Борисов

„В сряда ще бъде приет националният План за възстановяване и ще бъде изпратен в Европейската комисия (ЕК)”, обяви премиерът в оставка Бойко Борисов в лайф във Фейсбук от дома си в Банкя.

"То не е Библия, може след това да се поправи, да се преписва, да се слага, те са гъвкави документи, това е ежедневен преговор с ЕК, с хората, които дават пари", аргументира се той.

Припомняме, че официалният срок за изпращане на Плана за възстановяване и развитие на всяка една страна членка е до 30 април, но преди няколко седмици вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че са отложили изпращането му като коректно отношение към следващото управление. Именно този стратегически важен документ е стана и повод за първите разправии в новия парламент, тъй като депутатите викаха два пъти и очакваха премиера в пленарна зала да дойде и да докладва за предложението. Борисов така и не се яви - първия път си пусна отпуска, а вторият път влезе за спешна операция в болница.
В предния лайф отново от Банкя Борисов и членовете на ГЕРБ, които бе поканил направиха представяне на Плана за първи път.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени