FACEBOOK

Почина легендарният ТВ водещ Лари Кинг

Кариерата му включва над 50 000 интервюта

В Лос Анжелис, Калифорния, на 87 години почина легендарният ТВ водещ Лари Кинг, съобщи "Russia Today". Руският канал бе последното работно място на Кинг, след като бе съкратен от CNN. Причината за смъртта му не се съобщава, но на 3 януари Кинг бе приет в болница с усложнения от COVID-19.

Почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не е гостувала на Лари Кинг. Той е направил повече от 50 000 интервюта. Започва с кариерата си в местни медии във Флорида през 50-те години на миналия век, натрупва популярност през 60-те и от 1978 г. излиза в национален ефир с нощната си програма The Larry King Show. От 1985 до 2010 г. прави интервюта по CNN в шоуто си Larry King Live. Предаването е записано в книгата на рекордите „Гинес“ като предаване с най-дълъг живот в ефир.

След 25 години на екрана, през лятото на 2010 г. Лари Кинг обяви, че напуска телевизията, за да прекарва повече време със семейството си. По-късно се завърна с две нови шоута - „Larry King Now“ и „Politickling with Larry King“, излъчвани по телевизионния Russia Today (RT) America и онлайн канала Hulu, където остана до смъртта си.

Кинг започва кариерата си в местни медии във Флорида през 50-те години на миналия век, натрупва популярност през 60-те и от 1978 г. излиза в национален ефир с нощната си програма The Larry King Show. От 1985 до 2010 г. прави интервюта по CNN в шоуто си Larry King Live.

През март 2012 г. Кинг с основава заедно с мексиканския бизнес магнат Карлос Слим продуцентската компания Ora TV. През май 2013 г. от руският канал RT America обявиха, че са сключили сделка с Ora TV за излъчване на предаването Larry King Now. В реклама на шоуто за RT America Кинг каза: "Предпочитам да задавам въпроси на хората с власт, вместо да говоря от тяхно име." Предаването продължи да бъде достъпно на Hulu.com и Ora.tv. На следващия месец RT America започна да излъчва новото политическо вечерно токшоу на Лари Кинг Politicking with Larry King.

През 2014 г. на критиката, че работи за руска телевизионна мрежа, Кинг отговори: „Не работя за RT“ и уточни, че двете му предавания са лицензирани от базираната в Ню Йорк Ora TV и RT America си плаща за правото да ги показва. "Това е сделка, сключена между компаниите ... Ако се опитат да редактират нещо, никога няма да го приема“

През септември 2017 г. той заяви, че няма намерение някога да се пенсионира и се надава да бъде водещ на програмите се, докато умре.

Снимка: Facebook - Larry King


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени