FACEBOOK

Половината млади софиянци имат психически проблеми и са жертва на агресия

53,6% от младите хора в София имат психологически проблеми, а всеки десети е с психическо заболяване, сочи научно изследване в гимназиите на столицата: оценка на психичното здраве в училищата.

Към тревожните данни се прибавя новото представително за милионния град социологическо проучване, част от проекта Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по чл. 10 от Закона за хазарта. Според него 77,2% от младежите на 15 – 29 години са свидетели на агресия, а 50,12% - всеки ден или почти всеки ден.

Само 48,24% признават, че самите те са били жертва на насилие или агресия. Още по-малко от анкетираните в теренно интервю лице в лице намират сили да споделят, че самите те са били агресивни или насилници – 41,12 на сто. Което е и обяснимо – това определено не е престижен отговор на езика на социолозите.

Скритият процент вероятно е много по-голям и дава представа пред какъв огромен проблем е изправено обществото, без да се води голяма и възможно най-широка дискусия по него и как се възпитават подрастващите българи – в каква среда и с какви очаквани от това последствия.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени