FACEBOOK

Пловдивския кмет го чакат още обвинения

Зоокътът, който е далавера за милион, е най-малкото обвинение, което се чака за пловдивския кмет от ГЕРБ Иван Тотев, изясни депутатът от ПФ Борис Ячев – един от авторите на сигнала за нередностите с въпросната поръчка, породили разследването от прокуратурата. Той напомни, че лично Бойко Борисов неотдавна е дал за пример зоокъта като образцов проект, дори о.з. премиерът е станал нещо като кръстник на минипарка и е обещал лъв или тигър като дарение.


Тепърва трябва да се търси отговорност за десеторното, по думите на Ячев, оскъпяване на Колодрума в Пловдив, достигнал стойност над 60 млн. лв., който влезе и в немските доклади за корупцията и непрозрачното управление в България. И по тази тема пловдивският депутат от патриотите има подаден сигнал срещу кмета Тотев.


Трикратното оскъпяване на асфалтирането на улици в бъдещата културна столица на Европа – титла, която хората на кмета и на друг клиент на прокуратурата – Иво Прокопиев, отмъкнаха от София, понеже рекета на капиталци не мина в София, също е обект на разследване.


Напомняме, че по сигнал на 19 минути Европейската комисия започна разследване за конфликт на интереси между майката – шеф на комисията за конкурса и на международната дейност на Министерството на културата, и дъщерята – член на пловдивската организация за културна столица от името на кръга Капитал, което бе само върхът на айсберга на опорочаването на състезанието. Заради хората на Тотев и Прокопиев, България бра голям срам пред Европа, нищо че темата бе потулена от родните власти.


Ячев обърна специално внимание на поръчките за обществен транспорт в Пловдив. След като Агенцията за държавна финансова инспекция, чиито проверки предшестват тези на Цацаров, също пловдивчанин, доказаха огромни нередности и там, фирма – изпълнител е възстановила част от надвзетите по това перо пари. За друга част обаче се е разбрала с кмета да й бъдат прихванати от бъдещи поръчки. „Странно е да се обещават такива неща и изобщо да има такива практики, при които някой гарантира след нередности последващо поемане на поръчки от неизправни дружества”, коментира пред СКАТ депутатът Борис Ячев.


Важно е прокуратурата да върне лентата назад към официалния обучителен диск как се правят избори, издаден от ГЕРБ – Пловдив, на който Иван Тотев с ясното му знание е заснет да обяснява как една бюлетина на изборите от действителна се прави недействителна. Прави го на голяма среща с актива на партията. По нашите закони това е престъпление, също като купуването и продаването на гласове.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени