FACEBOOK

Плащаме данъци в София от днес с 5% отстъпка

От 29 януари 2018 г. собствениците на недвижими имоти в София вече могат да плащат местните си данъци и такси, съобщиха от дирекция Общински приходи на Столичната община.

Срокът за ползване на 5% отстъпка от данък сгради и данък МПС е 30 април 2018 г., при условие, че дължимите суми бъдат платени наведнъж. За такса битови отпадъци отстъпка не се предвижда. Задълженията могат да се плащат и на равни вноски, а сроковете са съответно:

- Данък недвижими имоти и данък МПС: 30 юни - първа вноска и 31 октомври - втора вноска.
- Такса битови отпадъци - четири вноски: 30 април, 30 юни, 30 септември и 30 ноември.
Плащането може да се извършва във всеки от данъчните отдели на Столичната община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат с ПОС устройства.

Друга възможност за плащане е по банков път или през интернет страницата на Столична община
https://www.sofia.bg/taxes-and-fees-services-documents
https://sonet09.sofia.bg/OnlineReportWSClient/obligations

Тази година кампанията за данък МПС в София започна още на 2 януари и столичани имаха един месец повече да ползват отстъпка от 5% за колите си.
Съобщенията за дължимите данъци и такси ще се получават от собствениците от средата на февруари. Гражданите, които вече са се отказали от хартиените съобщения, ще ги получат на посочения от тях имейл адрес. Така информацията за притежаваните от тях недвижими имоти няма да минава през пощенски или разпространителски фирми.

Срокът за отказ от хартиени съобщения за тази година беше до 12 януари - при подаване на заявление в някой от данъчните отделите и до 26 януари - при отказ по електронен път. До момента общо 1285 собственици в София са се отказали от хартиените данъчни съобщения.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени