FACEBOOK

Планът от 2006 г. си е ОК, защо ни е новият: Проф.д-р Ив. Чалъков

Националният план за борба с епидемиите, който правителството не спазва от самото начало на коронакризата и от основаването на лишения от правно основание Национален оперативен щаб - тема, по която 19 минути писа многократно от март насам, въпреки указаните в задължителния документ изрично органи и лица, които да влизат в тях, ще бъде заменен от нов, върху който коремните хирурзи - неспециалисти по вирусите и инфекциите, Ангелов и Мутафчийски 9 месеца се пънали да напишат. Известният специалист по уши, нос, гърло от ИСУЛ и един от подписалите световната експертна декларация, заедно със светила от Харвард, Оксфорд, Станфорд проф.д-р Иван Чалъков коментира актуалната тема в предаването на Люба Кулезич по Евроком. Той е категоричен, че планът, който имаме от 2006 г. за борба с епидемиите е напълно подходящ и професионален и нямаме нужда от нов - неадекватен и непрофесионален.

Експертът е категоричен, също като италианската си колега проф.д-р Мария Рита Джизмондо и други световноизвестни специалисти във вирусологията, че общите карантини като актуалния локдаун у нас, само удължават срока на епидемиите, а правилната стъпка е защита само на рискови групи - в случая с ковид - на възрастните хора над 80 г. Професор Чалъков припомни, че 90% от заразените с К19 са безсимптомни.

Всички тези професори са категорични, че няма първа и втора вълна, а има естествено развитие на вируса. "Има само втора вЪлна, която се стриже от български народ уж по тоя повод", пошегува се лекарят.

"Това е един естествен процес, който като всеки естествен процес има начало, развитие и край. Работата на лекарите, на учените, които не са герои, а просто си вършат работата, е този процес да мине с минимум жертви. В това здравните чиновници нямат работа", категоричен е професорът.

Като се пошегува с главния санитарен инспектор Кунчев, който преди 2 седмици нарекъл колективния имунитет "глупост", а през последните дни го цитирал като изцеление, проф.д-р Чалъков обобщи: "Колективният имунитет е научен факт, също като гравитацията". По-информираните зрители разбраха препратката му към деня, в който се навърши годишнина от откриването на великата формула на Айнщайн по този повод.

Професорът недоумява как се търпи съвършено погрешната статистика на т.нар. Национален оперативен щаб: "Как може смърт от инфаркт да се води коронавирус"! Както се вижда от описанията на починалите всеки ден, 90% от тях си отиват от тежки сърдечни, онкологични и други заболявания, при това в напреднала спрямо продължителността на живота у нас възраст. А тя е толкова ниска заради неуморните усилия на тази власт.

"Ваксините са изследвани само върху здрави хора, но не и върху рисковите групи. Затова НЯМА ДА СЕ ВАКСИНИРАМ СЕГА, А СЛЕД 2 ГОДИНИ, КОГАТО СЕ ВИДЯТ ВСИЧКИ ЕФЕКТИ И ДЕФЕКТИ, КАКТО СИ МУ Е РЕДЪТ", отсича проф.д-р Чалъков. Според него: "телевизиите ни подлагат на корона-тормоз от сутрешните си блокове до вечерните филми като Заразяване: срам и съд за бТВ".

"На 73 години и 9 месеца съм и в момента (б.р. предаването се излъчва в сряда вечер след 20 часа) съм на разположение, защото още работя в болницата, след 15 изкарани пневмонии, 2 от които вирусни и 3 карикардита. Но това е лекарската професия, тук няма героизъм", завърши проф. Чалъков.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени