FACEBOOK

Пилешко месо и кренвирши пратиха 36 деца в болница

36 деца са приети през нощта в УМБАЛ Света Анна и Инфекциозна болница в София със симптоми на хранително натравяне. Те са яли пилешко месо и кренвирши. Децата са от различни краища на България, но учат в Техникума по електроника в Правец и живеят в пансиона към него. От София снощи са изпратени осем линейки, за да ги транспортират до лечебни заведения.

16 от децата са настанени в Университетската болница "Св. Анна", а 20 са приети в Инфекциозна болница, съобщи за bTV д-р Николай Добрев, директор "Медицинска дейност" в "Св. Анна".

По думите му децата са тийнейджъри - 13-14-годишни. Те са с оплаквания и нарушения на стомашно-чревния тракт, които са типични за хранително натравяне.

"Състоянието на децата към момента е стабилно, няма ученици в крайно тежко състояние. Провежда се диагностично-лечебен процес и се възстановяват”, уточни д-р Добрев.

По първоначална информация децата са яли кренвирши и пилешка плескавица. Към момента не е ясно коя храна е причина за състоянието им.

Районната инспекция по здравеопазване ще направи днес проверка.

През 2014 г. над 90 деца от Сливен и околните села бяха приети в болница с хранително натравяне от супа, доставяна в училищни столове от фирма за кетъринг.

Източник: Дир. бг.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени