FACEBOOK

Петков не отиде на комисията за Gemcorp

Бившият премиер Кирил Петков отказа да се яви на комисията, иниицирана от ГЕРБ за меморандума с Gemcorp. Той трябваше да бъде изслушан за договора за инвестиции в зелена енергия на стойност 1 млрд. долара, но обяви, че ще остане в зала. "На този парламентарен контрол по-важно е да изслушаме министър Шишков къде са парите от Хемус, отколкото да се занимаваме с ГЕРБ и изслушването за Gemcorp", аргументира отсъствието си той.

Все пак енергийният министър от кабинета Петков-Ниноа Александър Николов отиде да бъде изслушан вместо шефа си.

На брифинг в НС Петков подчерта, че меморандумът е необвързващ и правно незадължителен. Това го пишело още на първия ред в документа. "С решение на МС в оперативно заседание решихме да го прекратим, има ясен отчет и документацията от оперативното заседание, той е в деловодството на НС", посочи още експремиерът. “Освен това вече има подписан отказ от каквито и да е претенции за българската държава, както от Gemcorp, така и от IP3, няма да влизаме в цирковете на ГЕРБ, омръзна ни от борисовките”, каза Петков.

Напомняме, че срокът на комисията е 1 месец, а нейната основна цел е да провери всички факти и обстоятелства около договора.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени