FACEBOOK

Петков и ПП с двоен рейтинг над Борисов и ГЕРБ: Маркет линкс

Антирейтинг: Карадайъ – 81%, Нинова - 68%, Борисов - 66% , Слави - 63%

Лидерът на Продължаваме промяната и евентуален бъдещ премиер (ПП) Кирил Петков е единственият политически лидер у нас с положителен рейтинг от 46% подкрепа, сочи новото проучване на Маркет линкс, което е финансирано и реализирано съвместно с bTV. Недоверието към него е 28%, което е най-малкото сред всички останали. Формацията на Момчетата от Харвард също е първа с рейтинг от 46%.

На второ място по доверие, но с двойно по-нисък рейтинг от 21% е бившият министър-председател и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. В същото време, цели 66% от запитаните му нямат доверие.

Следва Слави Трифонов, който има 18% подкрепа и 63% недоверие. Веднага след него е Христо Иванов от Демократична България с 16% одобрение и 53% негативна оценка.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ оглави антирейтинга с внушителните 81% недоверие и едва 10% подкрепа.

Соцлидерът в оставка Корнелия Нинова е втора по недоверие със 68%, при само 12% подкрепа.

Костадин Костадинов от Възраждане печели подкрепата на едва 9%, докато на противоположната позиция са 46%.

Освен че е първа сред партиите и коалициите със 46% доверие, Продължаваме промяната има и минимална негативна оценка в НС от 33%.

Най-нехаресвата партия у нас е ДПС с 82% отицателен рейтинг и 12% положителен.

ГЕРБ и БСП си поделиха второто място в антикласацията със 70% недоверие. Бившите управляващи събират 22% позитивно отношение към себе си, а Левицата 19%.

Следващите по отрицателен рейтинг със 65% са ИТН, при 24% позитивно отношение. Сходна е и картината при ДБ със 61% срещу 23%. Въраждане получава 62% негативна оценка и 16% положителна.

На въпроса какви са очакванията за устойчивостта на евентуалният коалиционен кабинет, 28% очакват пълен мандат, още 8% - 2-3 г., 14% - между 1 и 2 г., а 18% са тези, които не очакват то да издържи повече от година. Цели 32% не могат да определят.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени