FACEBOOK

Пенсионер ще лежи 2,5 г. заради кражба на 1,5 кг пържоли

Пенсионер от Раднево ще прекара в затвора 2,5 години за кражба на 1,5 кг пилешки пържоли, които били задигнати от магазин за готова храна в миньорския град на 1 февруари т.г., реши състав на окръжния съд в Стара Загора.

На първа инстанция в Районен съд – Раднево 61-годишният Матьо Димитров е бил изцяло оправдан, пише "Монитор". Съдебният състав тогава решил, че на практика кражбата е останала недовършена, а продуктите били взети не от от него, а от приятелката му Тинка Г.

Привлечената заедно с Матьо като обвиняема жена със сълзи на очи обяснявала как двамата били много гладни, но нямали пари, което ги накарало да посегнат на вкусотиите.

Пържолите така и не били консумирани, защото открадналата ги изоставила торбата, докато бягала. Обвиняемият бил открит два месеца по-късно след като бил разпознат по записите от видеокамерите.

Оправдателната присъда е обжалвана от прокуратурата, на втора инстанция делото е гледано на 14 декември.

Сърцераздирателната история на "бедстващата" двойка не могла да разчуства окръжните съдии.

Оказало се, че обвиняемият има зад гърба си изключително тежка криминална биография: няколко присъди за грабежи и две убийства.

Събраните факти, прокурорската пледоария и миналото на мъжа довели до крайното решение за ефективна присъда. Тя предстои да бъде изтърпяна при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип.

Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени