FACEBOOK

Пенсионерка НЕабонат с блокирана от Топлофикация сметка

Пенсионерката Василка Арнаудова от София с огромна изненада научи, че има блокирани сметки от Топлофикация, при положение, че никога не била неин абонат. Нещо повече, в нейната кооперация в центъра на София никога не е имало парно. Сметка с минала давност на сестра й на стойност 64,40 лв., набъбнала с незаконните лихви до 193 лв. (по искане на омбудсмана бяха приети промени, които отмениха своеволните начисления), а след попадането в съдия - изпълнител Уляна Димоларова е набъбнала до 597,57 лв.

Досега никога не са изплащани известия за дължими суми на никой от тримата наследници на дамата, пък и не би имало защо, при положение, че сметката е с изтекла давност. Важен детайл е също, че ВАС отмени като незаконна събираната от Топлофикация такса Сградна инсталация, заради което след скорошното потвърждаване на присъдата над измамите на дружеството от петчленен състав на върховния административен орган в държавата, на практика всичките й досегашни сметки ще бъдат незаконни. И най-вероятно ще трябва да връща стотици милиони лева на хората.

Явно в момента се бърза с рекет, за да се събере каквото може от най-безпомощните граждани, та даже никога да не са имали каквито и да било отношения с дружеството, нито договори с него. Въпреки всичко това, банковата сметка на пенсионерката е блокирана, макар да няма основание за това като чист стопроцентов произвол. Напомняме, че от 1 юли до 1 юли Топлофикация вдигна цената на без друго скъпата си услуга на два пъти - с 23 и с още 7,45%, а от 1 октомври предстои нов скок, който се очаква да бъде около 10%. Натрупването процентите удрят близо 50 на сто.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени