FACEBOOK

Паркирането до стадиона ще се плаща, браво

След години настояване от 19’, СОС най-накрая обсъжда таксуване

В пространството около Националния стадион Васил Левски ще бъдат сложени бариери и ще се въведе такса. Предложението се обсъжда от Столичния общински съвет.

От години 19 минути настоява това да стане, понеже много коли от провинцията се бутат в центъра на милионния град и създават напрежение, вместо да използват буферните паркинги, в които София инвестира десетки милиони, и със сериозно намаление да използват за придвижване градския транспорт на облекчена цена.

Приходите се очаква да бъдат седемцифрени годишно – пари, които до момента столичната хазна – т.е. всички ние, губеше. Много водачи всекидневно и целодневно оставят колите си дори по алеите на Борисовата градина, което е истинско безобразие. И тази практика ще бъде прекратена.

„Мястото е пълно с автомобили, трябва да ограничим това безразборно паркиране. Нужно е да осигурим нормално придвижване до парка. Това коментира пред БНТ Николай Стойнев, вносител на предложението.

„Ще бъдат обособени не повече от 100 места за паркиране. Ще има бариера, апарат за самотаксуване, охрана, видеонаблюдение. Таксата ще бъде конкурентна, но не е определена, като ще бъде съобразена със зоните за паркиране”, съобщи общинският съветник от ГЕРБ.

„Инвестирахме сериозни средства в развитието на градския транспорт”, коментира Стойнев, като по думите му хората трябва да го използват като алтернатива на придвижването с автомобил.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени