FACEBOOK

ППДБ държи МРРБ в служебния кабинет: Министърката е майка на районен кмет в София, което пък проваля санирането

Мили фамилни снимки показва, че ПП има министър в служебното правителство, което иначе определя като "на ГЕРБ и ДПС".

Мили фамилни снимки показват, че ПП има министър в служебното правителство, което иначе определя като "на ГЕРБ и ДПС", с които до вчера беше в коалиция и управляваше, при това държи най-ресурсното ведомство МРРБ - министерството на магистралите и другите тлъсти пътни поръчки. То похарчи над 2 млрд. лв. само за първия месец и половина от тази година, като 1,2 млрд. Асен Василев и министър ГБС - Андрей Цеков, не можаха точно да обяснят къде са отишли от 0,8 до 1,2 млрд. лв. от тях. Но пък дадоха на жената на повелителя на машините за гласуване Тодоров от СИЕЛА да бъде оператор на тол-системата.

Майката на кмета на столичния район „Подуяне“ Кристиян Христов, който е от ПП-ДБ-СС е министър в правителството на Димитър Главчев. Новината съобщи Бойко Борисов в кулоарите на парламента. Той уточни, че по време на срещата със симпатизанти в „Подуяне“ в понеделник той е получил въпрос как ГЕРБ позволява в това правителство 50% от министрите да са от ПП-ДБ.Виолета Коритарова е регионален служебен министър в кабинета Главчев, а синът ѝ бе избран на местния вот от листата на ППДБСС през ноември.

Скандалното е, че районът кандидатства за програма за саниране пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което се оказва оглавено от Виолета Коритарова. Това поставя под риск програмата, защото финансовата й подкрепа от страна на Коритарова би се възприела като корупционна практика, тъй като е отявлен конфликт на интереси.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени