FACEBOOK

ПГ на Величие се разпадна, шестима депутати я напуснаха

ПГ на Величие се разпадна, шестима депутати я напуснаха.

Шестима депутати от "Величие" напуснаха парламентарната група. Така групата ще се разпадне, защото остава само със 7 народни представители, а изискването, за да бъде формирана група, е да има минимум 10 народни представители.Напусналите са:

Красимира Катинчарова
Юлиана Матеева
Павлин Петров
Ирена Негинова
Лариса Савова
Росица Калинова

"Разломът между мен и Ивелин Михайлов настъпи, когато той заключи депутатите в един хамбар в собствената си къща и ги държа от 15:00 до 19:30 часа, докато аз отида да му кажа, че задържането на депутати по този начин, изземането на телефоните им и хвърлянето им на друга страна, тоест лишаването им от комуникация, е престъпление", каза Марков пред bTV.

"Това е търговия с влияние и за това се полага от 6 до 10 години лишаване от свобода", заяви той.

По думите му, заключването на депутатите е станало след гласуването за Временната парламентарна комисия за изработването на правилника на Народното събрание, обясни Марков.

"Оттогава той (Михайлов-бел.ред.) ни нарича предатели всички и призовава хора да ни убиват", допълни Марков.

"Сега организира хора, които да идват пред Народното събрание да ме линчуват за предателство, което аз не знам кое е - гласувахме против избирането на председател на парламента, гласувахме против правителството. Кога предадох и какво предадох на идеята "Величие" аз или парламентарната група?", попита той

Според Николай Марков проблемът се е задълбочил, след като е поискал пред всички депутати бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа.

"Това е краят на партия "Величие". Това заяви вече бившият зам.-председател на парламентарна група Дарин Георгиев. За разпадането й той обвини основателят на партията Ивелин Михайлов.

"Човекът, който стои зад кулисите на партията. Членът, т.нар. член на партия "Величие", така Георгиев описа Михайлов.

Георгиев заяви, че ще остане верен на идеята "Величие", но не изключи възможността на следващите избори да се яви с листата на друга формация.


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени