FACEBOOK

Още 5 двойки ще имат бебета по общинската ин витро програма

Програмният съвет по общинската Програма за подпомагане на двойки, нуждаещи се от ин витро процедури с донорски яйцеклетки, одобри 5 нови семейства, кандидати за финансиране от Столична община. С тях броят на одобрените за ин витро процедури двойки от старта на програмата през октомври 2015 г. досега става общо 59.

В резултат на общинската донорска програма вече има родени 7 бебета, а още две деца са на път. Тъй като не всички двойки съобщават дали ин витро процедурите се увенчават с успех, не винаги има обратна информация за отделните случаи.

За изминалите 2 г. от всички кандидатствали 66 семейства 4 двойки не са били одобрени по медицински показания, а 3 не са представили необходимите здравни изследвания.
Нужните административни документи - за липса на задължения към общината и адресна регистрация на майката в София се издават по служебен път.

Донорската ин витро програма на Столичната община е създадена съвместно с организациите "Майки за донорството" и "Искам бебе".

Повече информация за програмата може да се намери на електронната страница на Столичната община https://www.sofia.bg/web/guest/programms-invitro


Няма коментари към тази новина !

 
© sofia.media всички права запазени